Joves

Un camp infinit de possibilitats

No admet límits ni fronteres, però necessita recursos i confiança. La joventut és una època de la vida, un estat mental, una manera d’estar, una realitat física, una voluntat, una reivindicació, un pas endavant, una creença, una por, un desig, un projecte, un dubte…

No hi ha aproximació correcta a la joventut si no es fa des de la complexitat, i no hi ha relació sense respecte. No són millors, però tampoc no són pitjors. Són així, d’aquesta manera. O de qualsevol altra. I és així, com ells volen, que hi hem de treballar. O potser només es tracta de viure amb ells. De viure de debò.

He vist el meu pare

He vist el meu pare

El cas és que em trobo be. Tinc energia i el cap em bull de projectes. La idea de pensar en la meva vida professional amb la perspectiva d’encarar a partir d’ara el seu tram final no és que m’incomodi. És que em resulta completament aliena. Puc fer totes les bromes pròpies del pas del temps com aquella que he superat la crisi dels 40 sense separar-me, posar-me samarretes estretes i comprar-me una harley, i aquella altra segons la qual em fan mal parts del cos que ni tan sols sabia que existien amb tota tranquil·litat perquè me’n puc riure al mateix temps que les integro com una realitat assumible.

No parlem de joves, parlem de relleu

No parlem de joves, parlem de relleu

El politòleg David Nàcher Pueyo, beneficiari d’una beca d’estudi per fer-lo, publica al número 25 de la revista Canemàs el treball Relleu generacional en l’associacionisme cultural. Recull i actualitza el coneixement acumulat sobre realitat juvenil i associativa, els posa en relació, s’aproxima a les entitats amb una enquesta i entrevista quinze experts per acabar elaborant una proposta de treball que podran usar aquelles entitats que vulguin, efectivament, abordar un relleu generacional en les seves organitzacions.

La Nau de Vilafranca emprèn el vol

La Nau de Vilafranca emprèn el vol

La Nau de Vilafranca del Penedès és ja un equipament de referència per a les polítiques de joventut d’arreu del país. Després d’un llarg procés de gestió, va entrar en servei el 2019, amb una estructura física que prima l’obertura i relació interna dels seus espais i amb una funcionalitat pràctica ben estudiada i ben resolta.

Un nou pla per a Reus

Un nou pla per a Reus

Reus ha consolidat una manera pròpia de desenvolupar la seva política local de joventut i es planteja fer una nova passa endavant amb el nou pla, confirmant les seves estratègies i obrint nous camins de treball per fer un salt qualitatiu.

Les polítiques de joventut davant del mirall

Les polítiques de joventut davant del mirall

Si estem d’acord que la crisi ha accentuat i multiplicat les dificultats que ja afrontàvem abans del seu esclat, i si acceptem que mai no hem arribat a disposar dels recursos i instruments idonis per afrontar-les ni tan sols en situació de normalitat, no ens podem enganyar pensant que ens en sortirem fent el mateix de sempre. I ara, què? La resposta al títol de la 38ena jornada de polítiques locals de joventut de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona.

Polítiques de joventut a Canarias

Polítiques de joventut a Canarias

Vaig fer la ponència marc del Encuentro Regional de Juventud de Canarias 2019, amb l’encàrrec de proposar criteris i linies prioritàries per a una políltica de joventut d’àmbit autonòmic en l’actual context social i econòmic,

Fer de capital

Fer de capital

Barcelona ha d’actuar també en l’àmbit de les polítiques de joventut com a capital ben entesa, construïnt propostes de model que puguin traslladar-se a la resta del país amb les adaptacions i canvis d’escala que siguin necessaris. No ens podem permetre el luxe de prescindir del seu potencial i capacitat d’intervenció.

Pròleg al pamflet sobre professionals i polítiques de joventut

Pròleg al pamflet sobre professionals i polítiques de joventut

Pròleg per al llibre Un pamflet sobre professionals de joventut, escrit i editat pel perfil anònim de twitter @tecnicdjoventut, l’abril de 2019. Després de més de quatre anys piulant sobre els tècnics locals de joventut i la seva tasca soferta, jugant amb el misteri sobre la seva personalitat real, va decidir expressar les seves opinions i teories irreverents i políticament incorrectes sense el límit dels 280 caràcters de twitter. Jo, fins a la data, sóc la única persona que en coneix la veritable identitat.

La via valenciana de les polítiques de joventut

La via valenciana de les polítiques de joventut

El 4 de març es va aprovar l’Estratègia Valenciana de Joventut (EVJ). No es tracta d’un projecte qualsevol; es una proposta programàtica i metodològica valenta que defensa un model de desenvolupament de polítiques públiques de joventut que, a poc que tinga èxit, es pot convertir en una frontera que delimiti un abans i un després en la manera com l’administració s’ocupa dels joves.

La República Jove

La República Jove

El setmanari La República dedica una secció de la publicació als joves amb informacions i continguts de servei. És una bona idea adaptar els continguts dels mitjans als interessos i estils suposadament juvenils?

Valtonyc: ara ens toca a nosaltres

Valtonyc: ara ens toca a nosaltres

Ens repugna tota mena de censura, tant si ve d’autoritats electes com si ve d’autoritats judicials. La democràcia no pot admetre límits que escapcin la llibertat d’expressió i opinió. Res que no afecti els drets humans ni les llibertats individuals o col·lectives no pot ser mutilat. I si li tapen la boca a Valtonyc ens mutilen a tots.

Xerrem?

Com ho veus?
M’agradarà saber què penses.

 

10 + 12 =

Pin It on Pinterest