La Nau de Vilafranca del Penedès és ja un equipament de referència per a les polítiques de joventut d’arreu del país. Després d’un llarg procés de gestió, va entrar en servei el 2019, amb una estructura física que prima l’obertura i relació interna dels seus espais i amb una funcionalitat pràctica ben estudiada i ben resolta. La seva dimensió i capacitat de servei és perfectament adequada per a una ciutat que, com Vilafranca, actua com a referència comarcal i amb una intensa activitat cívica.

Ara els cal redactar un model de gestió que aprofiti be les qualitats de l’edifici i que les posi en relació amb les dinàmiques juvenils del municipi. Ha d’atendre les demandes dels adolescents, ha de ser espai compartit per a diversitat de públics i col·lectius i ha de promoure la participació dels usuaris en la satisfacció dels seus interessos i necessitats. D’acord amb l’equip tècnic de joventut, estic elaborant aquest model de funcionament. El repte és ben apassionant.

El projecte es desenvolupa amb el suport de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, i voldríem tenir-lo enllestit durant el primer trimestre de 2021.

Pin It on Pinterest