Pep Montes

Pep Montes

El meu CV

Actualitzat el setembre de 2015

Has entrat al meu web. Em presento.

Em dic Pep Montes, vaig nèixer a Pineda de Mar el 1968, sóc periodista per formació, gestor cultural per vocació, i consultor per decisió professional. Sóc del Maresme i en tinc devoció, però Barcelona m’ha seduït i sóc promiscu quan es tracta d’expressar passions per qualsevol racó de món. La cultura és la meva vida, la lectura i l’escriptura els meus espais de plaer, i la relació amb persones i grups la meva manera d’estar al món. És per tot això que en el subtítol d’aquest web hi diu que em dedico a la cultura, la joventut, la comunicació i la comunitat. Hi podria afegir més coses, però bé n’havia de posar alguna al capdamunt de la llista.

Tinc una llicenciatura de Ciències de la Comunicació i un màster en Gestió Cultural, disciplines ambdues que m’han donat discurs i estil, però a les quals he hagut d’afegir molta pràctica per guanyar-me la vida. Durant quinze anys vaig dirigir amb èxit una empresa de gestió cultural (XOU, Projectes i Gestió) que prestava especial atenció als serveis a la joventut, vaig ser gerent de l’Ateneu Barcelonès en els decisius anys de la revolució Bohigas, vaig ser el primer director del CoNCA (Consell Nacional de la Cultura i les Arts) quan el nounat organisme encara aspirava a ser independent i determinant per a la vida cultural del país, i actualment sóc gerent de l’Acellec (Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura), una singular associació patronal que aspira a fer possible i visible l’encaix entre la cultura, l’educació i el lleure.

Vaig treballar com a redactor de temes polítics i socials a El Punt durant un parell d’anys, just abans de formar part del consell editorial de l’edició del Maresme del mateix diari i de convertir-me en articulista d’opinió de llarg recorregut. He dirigit, coordinat o col·laborat amb diverses publicacions d’àmbit local, he escrit nombrosos articles de reflexió o recerca sobre cultura i dinamització juvenil i he publicat un parell de llibres sobre polítiques de joventut.

He estat membre d’una associació gegantera, d’un agrupament escolta, d’una colla de diables, d’organitzacions juvenils que volien fer la revolució, d’alguna oenagé modesta, d’associacions de veïns, president de l’AMPA de l’escola dels seus fills, president fundador de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ) i membre de la junta directiva de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC). També trec el nas en mitja dotzena més d’entitats associatives.

Vaig coordinar un postgrau sobre polítiques de joventut durant sis anys i en l’actualitat col·laboro com a formador en cursos de gestió cultural, animació sociocultural, gestió associativa i polítiques de joventut.

A més de la meva feina estable, que em proporciona una nòmina digna però modesta, participo en projectes professionals per impulsar les polítiques de joventut i treballo i col·laboro com a free lance per a empreses, associacions i administracions en tants projectes culturals com puc.

Aquestes són algunes de les coses més visibles que he fet i faig. En el currículum d’aquí al costat hi trobareu una relació més exhaustiva i rigorosa del meu recorregut.

Totes les fotos del meu perfil s’han d’atribuir a l’amistat i generositat de Francesc Meseguer

Xerrem?

Et ronda alguna idea pel cap i busques algú per compartir-la?
Et cal ajuda? Vols una altra opinió?
T’interessa alguna de les coses que faig o he fet?

Parlem-ne. Per provar-ho no hi perdem res.

11 + 5 =

Pin It on Pinterest