Comunitat

Idees i projectes de la comunitat, amb la comunitat

La comunitat sempre hi és. Costa saber on comença i on acaba i les formes són sinuoses. Pot ser petita i modesta però de vegades és immensa i ambiciosa. S’organitza (o no) de la manera com millor satisfà les seves necessitats. És inevitablement i afortunadament diversa. Gairebé sempre és generosa i resisteix la majoria d’intents de ser dirigida. És capriciosa i creativa. De vegades és invisible i costa trobar-la, però quan es reconeix a si mateixa no té aturador.

Podem oferir-li recursos, donar-li suport, acompanyar-la, proposar-li idees i projectes, dialogar-hi, empentar-la endavant, fer-la visible, estimular-la, posar-hi pausa, fer-hi endreça, compartir esforços, ajudar-la a planejar el futur, fer-li costat i, sobretot…. viure-la.

Valtonyc: ara ens toca a nosaltres

Ens repugna tota mena de censura, tant si ve d’autoritats electes com si ve d’autoritats judicials. La democràcia no pot admetre límits que escapcin la llibertat d’expressió i opinió. Res que no afecti els drets humans ni les llibertats individuals o col·lectives no pot ser mutilat. I si li tapen la boca a Valtonyc ens mutilen a tots.

El valor de copiar, tunejar i empeltar

La plataforma de bones pràctiques en joventut és una referència segura. Els projectes que s’hi mostren han tingut un grau rellevant d’èxit, però a més d’explicar les seves virtuts, mostren també els defectes, les dificultats que han hagut de superar i les que encara no han pogut deixar enrere.

La Verónica Cartonera

La Verónica segueix la filosofia de les editorials Cartoneras sorgides a sudamèrica, que basen la seva activitat en l’edició de publicacions enquadernades en cartró, amb una concepció artesanal de la producció, que converteix cada exemplar en un objecte únic.

Els nouvinguts i la cultura

No és pas gaire difícil caure en el cofoisme en lloar l’associacionisme català, i tampoc no estalviem elogis quan afirmem tot sovint que Catalunya és una societat d’acollida. Però més enllà de les afirmacions categòriques basades en generalitats hi ha el coneixement precís de la nostra realitat.

Trobades improbables

Els espais de trobada improbables són aquells en els quals ens relacionem i interactuem amb persones que no formen part dels nostres cercles habituals, que pertanyen a cultures diferents, que tenen origen en territoris llunyans, que mai no arribarem a conèixer si no fem un acte de voluntat per entrar-hi en contacte.

Xerrem?

Per fer comunitat cal, abans que res, parlar.
Au, doncs. Jo ja he escrit; ara et toca a tu.

Diga’m alguna cosa.

8 + 7 =

Pin It on Pinterest