XOC és una metàfora d’impacte, de contrast d’idees però també és un acrònim dels conceptes Xarxa, Oberta i Comunitat. Una jornada que vol incentivar el debat des de la pluralitat de veus de professionals de la cultura i des de mirades de professionals d’àmbits amb vincles tangencials amb la cultura. Així és com promou l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) la jornada que tindrà lloc el proper 27 de novembre a l’auditori del CCCB, i que planteja la reflexió i el debat a l’entorn de les tendències de la gestió cultural.

Es tracta d’una primera edició d’aquesta nova proposta de construcció de discurs al voltant del sector cultural i dels professionals que hi treballen, que aposta en aquesta ocasió per convertir-se en un espai de trobada amb agents d’altres disciplines que s’interessen pel món de la cultura. En aquest enllaç trobeu el programa detallat i podeu accedir al formulari d’inscripció.

Destaca en el programa la conferència de John Holden, consultor i investigador en polítiques i gestió cultural, professor visitant a la City University London i professor honorífic a la Universitat de Hong Kong. Els organitzadors de la jornada demanen a Holden que es pronunciï sobre quin és, a parer seu, el futur de la cultura.

Durant la jornada tindrà lloc també una sessió oberta del grup de treball d’audiències de l’APGCC, que treballa des de fa mesos en la creació del que anomenen la Caixa d’eines per implementar un pla de desenvolupament d’audiències. En la sessió faran una presentació de la primera versió d’aquesta caixa.

Els continguts de XOC es tancaran amb una taula rodona batejada amb l’interrogant Com t’imagines el futur proper de la cultura? Perspectives de futur des de la gestió cultural. Hi participaran responsables de projectes culturals amb un marcat caràcter innovador: Francesc Viladiu (Alter Sinergies), Gaston Core (Sala Hiroshima), Xapo Ortega o Xavier Artigas (cooperativa Metromuster), Ricard Planas (Editorial Males Herbes), Núria Sempere (Escola de Música-Centre de les Arts) i un representant (Konvent, Centre d’Art Contemporani).

 

 

Pin It on Pinterest