No cal ser un incondicional de les tecnologies per admetre que el món de la virtualitat ha difuminat fronteres entre sectors artístics i ha allunyat els límits d’allò imaginable. Podeu ser crítics amb el paper cada cop més inconcret de les indústries culturals i fins i tot les podeu denigrar. Però tant si és per viure-la com si és per combatre-la, tant si és per observar-la amb escepticisme com si és per submergir-vos-hi sense recança, resulta innegable l’interès d’estar al dia d’això que hem batejat com a cultura digital.

L’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) elabora i difon cada quinze dies els butlletins de Cultura Digital, en els quals recull tota mena de novetats d’aquest món. Per promoure’l afirmen que “et renovarà el cervell” i en el subtítol hi diu Tendències i Cultura Digital a Catalunya. Els culpables de l’invent ens expliquen des del seu web que les seves actuacions en aquest àmbit adopten una nova mentalitat que es fonamenta en una visió transversal, on els diversos actors culturals estan interconnectats i on els continguts prenen la centralitat.

La centralitat per als continguts. Serà cert, això? Fins i tot si no us ho creieu i voleu fer miques la teoria, cal que us hi submergiu de tant en tant. En aquest enllaç els trobeu tots i podeu seguir el fil per subscriure-us al butlletí. I en aquest altre, podeu veure el darrer butlletí, del més de novembre. Cada quinze dies, una nova dosi en forma de bits. Cultura, també.

Pin It on Pinterest