Vaig fer una ponència sobre el rol dels emprenedors culturals en l’àmbit local en un seminari que va tenir lloc a Santa Coloma de Farners el 18 de maig de 2018. M’hi van convidar des de l’empresa Alisis Cultural, que desenvolupa un projecte interessantíssim per al Consell Comarcal de la Selva. Es tracta d’estimular l’activitat cultural a partir de l’activisme social i la petita emprenedoria en entorns molt vinculats a les dinàmiques de proximitat. Una intensa programació de seminaris, tallers, càpsules formatives i una jornada intersectorial són els instruments que han usat per donar cita a tot d’agents professionals a La Selva, en un intent de dinamitzar el territori i explorar vies de creixement a través de la cultura. 

Jo hi vaig participar amb una xerrada que es deia “Cultura i emprenedoria, rol i reptes de les empreses culturals en territoris locals”. Una trentena d’emprenedors i personatges inquiets de la comarca hi van assistir i van atendre la meva intervenció i les de Narcis Badosa, director de la xarxa de centres cívics de Girona, i d’Alfons Martinell, professor de gestió cultural a la Universitat de Girona i impulsor de la Càtedra UNESCO.

El projecte és un bon intent de generar estímuls per a les xarxes culturals locals, ja sigui consolidant les dinàmiques associatives i de voluntariat, ja sigui promovent activitat econòmica a través d’emprenedors molt lligats als ecosistemes socials de l’entorn.

Pin It on Pinterest