Les claus de les polítiques de joventut és un curs online impartit des de la plataforma e-learning de l’Escola EFA, i jo en sóc el tutor i formador. El 2016 en vam fer la primera edició i a l’abril de 2020 en vam fer la setena, adreçada aquesta vegada de manera especialitzada a un grup de professionals del País Valencià. Més d’una vuitantena de professionals de joventut en actiu han estat ja alumnes d’aquesta formació.

On comencen i on acaben les polítiques de joventut? Quan ens falten els diners, com ho fem per triar els programes més necessaris? Quins han de ser els criteris prioritaris en les nostres intervencions? Què aporten els programes de joventut a les polítiques socials, a les polítiques culturals o a les polítiques d’ocupació? Com s’ha de posicionar un professional de joventut en les polítiques públiques? Què farem per respondre totes aquestes preguntes?

El curs ajuda a descobrir les idees força imprescindibles en qualsevol programa de joventut i defineix els principals criteris que ens ajudaran a prendre decisions. S’hi explica com s’han de relacionar els programes de joventut amb la resta de polítiques sectorials (cultural, serveis socials, salut, ocupació…) i s’hi analitzen casos reals de bones pràctiques per posar a prova tot el que diem en els tres punts anteriors.

Si hi esteu interessats, voleu encarregar alguna una edició especial per al vostre col·lectiu o territori o us interessa tenir-ne una mica més d’informació, us podeu adreçar als contactes del web de l’Escola Efa

Pin It on Pinterest